Συνταγή για Buzilicious Macarons

Είναι γλυκά, είναι κομψά και εντυπωσιάζουν γευστικά! Είναι ένας έρωτας με την πρώτη ματιά.. Η ιστορία της δημιουργίας αυτού του γλυκού με βάση τη μαρέγκα και το αμύγδαλο ξεκίνησε από την Ιταλία, τη συνταγή όμως τελειοποίησαν οι Γάλλοι. Το όνομά τους προέρχεται από την ιταλική λέξη για τη μαρέγκα macarone (maccarone ή maccherone).

Θα μπορούσαμε να περιγράψουμε αυτό το υπέροχο κέρασμα με πολλές όμορφες λέξεις, στην ουσία όμως αποτελείται από δύο μπισκότα αμυγδάλου με τραγανό κέλυφος και μαστιχωτή υφή στο εσωτερικό τους, τα οποία γεμίζονται με βελούδινες κρέμες, μαρμελάδα ή και παγωτό. Το μυστικό βέβαια που τα απογειώνει είναι να τα γεμίσετε με παγωτό Buzi! Εμείς προτείνουμε τη γεύση Madagaskar Vanilla, αλλά φυσικά μπορείτε να τα συνδυάσετε με όποια προτιμάτε.

Τα macarons είναι το πάντρεμα απλών υλικών, όπως η ζάχαρη, τα ασπράδια των αυγών και η αμυγδαλόσκονη. Βασική προϋπόθεση στην παρασκευή τους είναι το ψήσιμο στη σωστή θερμοκρασία και στον σωστό χρόνο. Επίσης, απαιτείται μια ιδιαίτερη τεχνική για να έχουν ομοιόμορφο σχήμα και γυαλιστερό κέλυφος. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε πιστά, ώστε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για τη συνταγή Buzilicious Macarons θα χρειαστoύμε: