Συνταγή για Παγωτό Sandwich με BUZI GELATO

Παγωτό, η διαχρονική απολαυστική λιχουδιά για κάθε εποχή που γοητεύει τους πάντες! Τα παγωτά Buzi Gelato φτιάχνονται από 100% αγελαδινό γάλα από τη Βόρεια Ελλάδα και αγνές πρώτες ύλες από κορυφαίους παραγωγούς, με στόχο να δροσίσουν και να γλυκάνουν τους λάτρεις του καλού παραδοσιακού παγωτού.

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στην παγωμένη απόλαυση ενός φρέσκου παγωτού; Ειδικά όταν συνδυάζεται με φρεσκοψημένα μαλακά μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας, έχουμε το τέλειο επιδόρπιο!

Εμείς σας προτείνουμε την πιο εύκολη και ανάλαφρη συνταγή με παγωτό, άκρως απολαυστική, ιδανική για όλο το χρόνο. Αυτά τα Buzi παγωτά Sandwich είναι το κάτι άλλο, πανεύκολα και με ελάχιστα υλικά που όλοι αγαπάμε και έχουμε πάντα στην κουζίνα μας.

• 4 παγωτά Buzi Gelato της αρεσκείας σας (εμείς προτείνουμε την εθιστική Strawberry Wild Cherry)

• 280γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 1 κ.γ. σόδα μαγειρική

• 1.5 κ.γ. κορν φλάουρ (τα κάνει πιο μαλακά, μην το παραλείψετε)

• 1/2 κ.γ. αλάτι

• 170γρ λιωμένο αγελαδινό βούτυρο

• 100γρ καστανή ζάχαρη

• 1 αβγό + 1 κρόκο από ένα αβγό

• 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή μια βανιλλίνη κάψουλα)

• 70γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη κατά προτίμηση 58-70% κακάο

1. Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Ανακατεύετε στο αλεύρι τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και το κορν φλάουρ.
3. Σε ένα άλλο μπόλ λιώνετε το βούτυρο και ρίχνετε μέσα τη καστανή ζάχαρη, τα αβγά και τη βανίλια.
4. Προσθέτετε το μπολ με το λιωμένο βούτυρο στο αλεύρι και ανακατεύετε. Αφού ανακατέψετε καλά ρίχνετε και τα κομμάτια σοκολάτας.
5.Καλύπτετε τη ζύμη και τη βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει πολύ καλά, μέχρι 3 ημέρες. Καλύτερα όμως να την αφήσετε να ωριμάσει τουλάχιστον 20-24 ώρες
6. Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και αφήστε τη να ζεσταθεί περίπου 10 λεπτά.
8. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή πιο εύκολα με το εργαλείο σερβιρίσματος παγωτού φτιάξτε μπάλες βάρους 45-60γρ κάθε μία.
9. Μπορείτε να τις βάλετε στην κατάψυξη σε ένα τάπερ και να τις διατηρήσετε άψητες. Θα χρειαστούν περίπου 1 έξτρα λεπτό στο ψήσιμο.
10. Τοποθετήστε τις μπάλες με κενά μεταξύ τους στις δύο λαμαρίνες και ψήστε για 10-12’ περίπου λεπτά.
11. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν σε σχάρα πριν τα φυλάξετε σε δοχείο που κλείνει καλά. Διατηρούνται μία εβδομάδα περίπου.
12. Μόλις έχουν κρυώσει πιάνουμε με το χέρι μας ένα μπισκότο, το αναποδογυρίζουμε και βάζουμε μια μπάλα παγωτό της αγαπημένης μας γεύσης παγωτού Buzi, στην επίπεδη πλευρά του.
13. Καπακώνουμε το παγωτό sandwich με το άλλο μπισκότο.
14. Διατηρούμε τα Παγωτά sandwich καλά τυλιγμένα στην κατάψυξη, για να μπορούμε να το απολαύσουμε ανά πάσα στιγμή!
15.Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 170 στον αέρα. Καλύπτουμε τις δύο λαμαρίνες φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή σιλικόνη.